Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Moeder van 5 kinderen aangehouden voor drugs verkoop te klaaskreek

Drugdealer Vanessa S. heeft de Wet op Verdovende Middelen en de Vuurwapen Wet overtreden vindt de Surinaamse politie. De politie deed een inval in haar woning te Klaaskreek Suriname, nadat ze door een buurtbewoner getipt waren.
Bij Vanessa thuis werden 24 bolletjes met cocaïne met een gewicht van zeven gram en twee vuurwapen kogels aangetroffen. Kantonrechter Marie Mettendaf berechte de vrouw, en de eis van officier van justitie Claudia Bruining. Vanessa kreeg een celstraf van achttien weken waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 250 of een hechtenis van een week. Na deze opgelegde straf komt Vanessa S. binnenkort op vrije voeten.
De verdachte verklaarde dat ze de drugs voor haar oom verkocht, omdat ze in armoede leeft . Op de rechtszitting verklaarde ze dat zij een schuld had die afbetaald moest worden. Ze kende het adres van haar oom niet, omdat hij in de goudbossen werkt. Zo af en toe kwam hij bij haar. Ze hield hem haar probleem voor en toen gaf hij haar het advies om de drugs te verkopen zodat ze haar schulden af kon lossen
De vuurwapen patronen waren ook van haar oom. De kantonrechter merkte op dat de vrouw geen goed voorbeeld voor haar vijf jonge kinderen was. Ook voerde Mettendaf aan dat drugs nooit de oplossing kan zijn voor welk probleem dan ook. De politie werd getipt dat de vrouw reeds lange tijd drugs verkocht.
Advocaat Justina Eduards die Vanessa S. bijstond, gaf aan dat de vrouw voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Ze is ambtenaar bij de overheid en dreigt haar baan te verliezen.
Ook heeft ze kinderen die haar hard nodig hebben. Haar moeder die zit in een rolstoel en haar man is slechtziend dus kan hij haar en de kinderen niet verzorgen. Eduards vroeg de kantonrechter om mee te gaan met de strafeis van de officier, zodat de vrouw gelijk nog naar huis kon gaan en niet veel later werd Vanessa vrijgesproken.
Bruining had aangevoerd dat Klaaskreek een dorpsgemeenschap is waar iedereen elkaar kent. Door drugs te verkopen, ontstaan er meer drugsverslaafden in het gebied. Dit betekent dat het dorp geteisterd wordt door allerlei misdrijven waarvan drugs de oorzaak is.
Ze bleef huilen
Vanessa S. huilde tranen met tuiten. Ze bleef erbij dat ze nooit meer in de gevangenis wil en dat ze ver van drugs zal blijven. Ze vroeg om vergiffenis van haar daden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen