Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Man verdacht van verdrinken vriendin om verzekering

De 37-jarige Sharied S. moet zich woensdag tegenover de rechtbank verantwoorden omdat hij wordt verdacht van het verdrinken van zijn vriendin en het innen van het levensverzekeringsgeld. Dat gebeurde in de Surinamerivier tijdens hun zomervakantie in juni 2015.De verdachte zou de vrouw dronken hebben gevoerd om haar vervolgens in de rivier te laten verdrinken. Kort voor haar dood sloot hij een uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering af op haar. S. werd daarvan de begunstigde. Na de dood van de vrouw probeerde S. het geld te innen en zou hij documenten hebben vervalst.

In eerste instantie ging de politie uit van een noodlottig ongeval. Later bleek dat er al het nodige mis was tussen het stel. De man werd in mei 2017 opgepakt.


De zaak liep eerder forse vertraging op omdat de verdachte zijn advocaat aan de kant zette om een ’vertrouwensbreuk’. Sharied S. werd tevens zwaar mishandeld in het Huis van Bewaring. Medegevangenen braken toen zijn kaak.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen