Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Maduro geeft Amerikaanse diplomaten 72 uur om Venezuela te verlaten

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten, de grootste importeur van Venezolaanse olie, afgesneden en zei dat Amerikaanse diplomaten 72 uur hadden om het land te verlaten. 


 "Voor de mensen en naties van de wereld, en als constitutionele president. Ik heb besloten om de diplomatieke en politieke betrekkingen met de imperialistische Amerikaanse regering te verbreken," vertelde Maduro aan een menigte van supporters met een rood shirt bijeen in het presidentieel paleis. .

 "Vertrouw de gringo's niet, ze hebben geen vrienden of loyaliteiten, ze hebben alleen maar interesses, lef en de ambitie om Venezuela's olie, gas en goud te nemen." 

 De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido verklaarde zichzelf als interim-president in een uitdagende toespraak, woensdag voor massa's anti-regeringsdemonstranten die de straat op gingen om de verwijdering van president Nicolas Maduro te eisen - een gedurfde stap die onmiddellijk werd herkend door de Trump-administratie en een groeiend aantal andere Westerse landen. 
 President Donald Trump riep Maduro op om af te treden en zei dat de VS het 'volle gewicht' van haar economische en diplomatieke macht zouden gebruiken om de democratie in Venezuela te herstellen. Canada en ook Brazilië, Colombia en verschillende andere Latijns-Amerikaanse landen volgden hun voorbeeld door hun steun achter Guaido te gooien. 

 "De bevolking van Venezuela heeft zich dapper uitgesproken tegen Maduro en zijn regime en eiste vrijheid en de rechtsstaat", zei Trump in een verklaring.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen