Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

IS roept op tot aanslag op DJ Tiesto en zangers Mariah Carey


Terroristen van Islamitische Staat hebben volgers online opgeroepen tot een aanslag op het concert dat zangeres Mariah Carey en dj Tiësto donderdagavond in Saoedi-Arabië gaan geven. Dat meldt Daily Mail op zijn website.

Carey treedt tijdens het concert in Jeddah op met een aantal andere artiesten, onder wie de Nederlandse dj Tiësto. Volgens Arabische media zou IS het concert, tijdens een groot internationaal golftoernooi, zien als on-islamitisch. Op aan IS-gelieerde websites zouden onder meer foto’s circuleren van een concertposter met daarop de vlag van Islamitische Staat geplakt.


Het concert ligt al sinds de aankondiging onder vuur. Diverse mensenrechten- en vrouwenorganisaties hebben Carey en Tiësto opgeroepen af te zien van het optreden omdat zij zich, volgens deze critici, lenen voor propaganda van de Saoedische overheid. Terwijl kroonprins Mohammed bin Salman probeert toenadering te zoeken tot het Westen, zitten in zijn land honderden activisten en critici achter tralies waar zij volgens Amnesty International structureel worden mishandeld.
Moord

Volgens diverse inlichtingendiensten zit Bin Salman ook achter de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi, wiens lichaam begin oktober in het Saoedische consulaat in Istanbul aan stukken werd gesneden.

De wereldberoemde dj uit Breda heeft zich de afgelopen dagen in stilzwijgen gehuld over alle kritiek. Tiësto heeft wel berichten op Twitter geplaatst, maar niet over zijn omstreden optreden. Zijn manager was niet voor commentaar bereikbaar.

Buma Stemra, de organisatie die de belangen van Nederlandse artiesten behartigt, wil zich niet uitlaten over het optreden van Tiësto in Saoedi-Arabië. Ook minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur wil geen commentaar geven op de internationale kritiek op Tiësto.

Reacties

  1. DJ tiesto blijf lekker in nederland en laat de show het maar bekijken heb uw leven lief

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen