Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

200 vermisten na instorten dam in Brazilië

 In het zuidoosten van Brazilië worden 200 mensen vermist na het instorten van een dam bij een ijzermijn. Een gebied in de buurt van het stadje Brumadinho raakte overspoeld door een stroom modder en afval.

De dam, net als de mijn eigendom van Braziliës grootste mijnbedrijf Vale, begaf het vanochtend door onbekende oorzaak. In een mum van tijd kwam een enorme stroom modder en mijnafval op gang. Zowel de mijnlocatie als bewoond gebied werd getroffen.

Dam Brazilië ingestort
Inwoners van het dorpje Vila Forteco werden opgeroepen om te vluchten, maar niet iedereen kon op tijd wegkomen. Brandweerlieden hebben een reddingsoperatie in gang gezet. Over dodelijke slachtoffers is officieel nog niets bekend, maar onbevestigde berichten hebben het over tientallen doden.
Tragedie


Mijnbedrijf Vale spreekt in een verklaring van een enorme tragedie. Het merendeel van de vermisten werkte volgens het bedrijf voor Vale. Ze zouden tijdens hun lunch door de modderstroom zijn overvallen.Vier jaar geleden bezweek een andere dam van Vale in dezelfde deelstaat, Minas Gerais. Daarbij kwamen negentien mensen om het leven. Dat ongeluk wordt beschouwd als de grootste milieuramp in de geschiedenis van Brazilië.Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen