Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Handel bushouders in gevaar

Al enkele dagen doen geruchten de ronde dat de overheid via Rudisa Motor Company NV tientallen bussen heeft aangekocht om de maandelijkse turbulentie binnen het schoolvervoer en NVB-vervoer een halt toe te roepen. 
De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) schroomt er namelijk niet voor om de achterstallige betalingen door de overheid op te eisen middels een werkneerlegging, of zoals de OBS het zelf typeert: overmachtssituatie. In oktober 2017 werd door een schoolvervoerder aan de kaak gesteld dat het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) dreigementen heeft geuit aan het adres van de stakende leden van OBS in die periode. Er werd verondersteld dat dit slechts bedoeld is om de stakingsdrang de kop in te drukken. Schuilt er anno 2019 een kern van waarheid hierin? Naar zeggen van Iwan Woon, ondervoorzitter van OBS, is er geen reden tot paniek. “Ik weet wel dat meneer Dilip Sardjoe bussen heeft geïmporteerd. Een ondernemer mag toch bussen importeren voor de verkoop? Wij zijn in ieder geval niet bezorgd, noch onze schoolvervoerders noch NVB-vervoerders komen in gevaar”, aldus Woon tegenover Dagblad Suriname. OBS is overigens nog steeds on speaking terms met het ministerie omtrent de uitvoering van de 40% loonsverhoging voor alle leden van OBS.

Ook de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) ziet geen reden tot paniek met betrekking tot de import van nieuwe bussen door Rudisa. Volgens John Mahadewsing, voorzitter van PLO, is er geen enkel motief om deze bussen in te zetten voor het particulier vervoer. Integendeel, de autoriteiten zouden zich in de vingers snijden indien zulks het geval zou zijn. “Ik hoor ook dat meneer Sardjoe bussen heeft laten halen, maar voor wie weet ik niet. In ieder geval zijn wij niet bang; er zijn zoveel regeringen geweest die PLO zouden breken, maar ze breken juist zichzelf”, zo luiden de woorden van Mahadewsing in gesprek met Dagblad Suriname. Hij voert aan dat het particulier vervoer al jaren kampt met een enorme chaos; trajecten die verzadigd zijn, brandstofcompensatie die niet tijdig overgemaakt wordt, achterhaalde tarieven en tal van ad-hoc maatregelen. “Waar zullen die nieuwe bussen dan geplaatst worden? Het is een druppel op een hete plaat”, accentueert Mahadewsing. Rudisa Motor Company NV heeft de aankoop van de nieuwe bussen bevestigd, echter wenste zij niet prijs te geven of dit voor het openbaar en particulier vervoer aangewend zullen worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen