Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Ganesh Kandhai neemt met 144 stemmen over van Wim Bajnath

Met 144 stemmen is lijst onder aanvoering van Ganesh Kandhai gekozen als nieuw bestuur van de Landbouwcoöperatie Kwatta. De tweede lijst met als kandidaat-voorzitter Rajendre Debie heeft 92 stemmen gehad. De bestuursverkiezingen zijn vandaag gehouden. Dewnandan (Wim) Bajnath draagt de leiding na elf jaren over. De overdracht moet officieel nog plaatsvinden. Binnen de landbouwcoöperatie Kwatta hebben zich in de afgelopen dagen een aantal ontwikkelingen voltrokken. Een deel van de leden kon zich niet terugvinden in de lijst van Kandhai, die gesteund werd door Bajnath die de afgelopen elf jaren de voorzitter was. De ontevreden leden hadden in een motie van wantrouwen het vertrouwen in Bajnath opgezet.

Bajnath had daarop een rechtszaak aanhangig gemaakt wegens smaad en laster, waar hij in het ongelijk werd gesteld door de kortgedingrechter. De groep ontevreden leden hadden de tweede kandidatenlijst ingediend, omdat ze het niet eens waren met de keus van Bajnath. Er is vrees voor politisering van de coöperatie nu Kandhai, een VHP-topper, de hamer overneemt met nog anderhalve jaar te gaan naar de verkiezingen op 25 mei 2020. 

Na zijn overwinning heeft Kandhai gezegd dat de 92 stemmen die de tweede lijst hebben ondersteund, geen kleine groep is. Voor hem is het een teken aan de wand. Hij heeft aangekondigd dat hij met de groep om de tafel zal zitten om eenieder op een lijn te krijgen. Zijn doel is ook om de imago die de landbouwcoöperatie nationaal en internationaal heeft, te behouden en uit te bouwen. 

De coöperatie heeft zo’n 350 leden – landbouwers en verwerkers - die niet alleen een groot deel van de lokale markt voorzien van groenten en fruit, maar ook hun producten exporteren. De meeste leden zijn van het Weg naar Zee en Kwatta-gebied en een aantal van Saramacca. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen