Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Cocaïne uit SURINAME naar Parijs via Frans Guyana


Frans-Guyana, een prefect van Frankrijk, denkt aan het invoeren van een 100%-drugscontrole op de Félix Eboué luchthaven in hoofdstad Cayenne.
Dit om de smokkel vanuit het land naar Europa te ontmoedigen. De smokkelaars zijn over het algemeen afkomstig uit Suriname of hebben het spul in Suriname opgehaald. Frans-Guyana werd interessant voor drugsbendes nadat Nederland de 100%-drugscontrole op vluchten uit Suriname initieerde in 2004. De afgelopen twee jaren heeft de smokkel echter zorgwekkende vormen aangenomen waarbij er soms wel 30 personen per vlucht worden aangehouden die, vanuit Félix Eboué, cocaïne proberen te smokkelen naar Orly Airport in Parijs.
Bij de autoriteiten is het bekend dat voor elke aanhouding er zeker één persoon voorbij gaat die meestal een grotere hoeveelheid drugs bij zich heeft. Dat is ook de strategie van de drugscriminelen. Die spelen vaak informatie door over een bepaald persoon die drugs bij zich heeft met als doel de aandacht af te leiden van andere smokkelaars. Op Orly vallen er weer een aantal smokkelaars door de mand. Anderen weten met succes de luchthaven in Parijs te verlaten, maar worden toch gepakt tijdens controles bij treinstations of controleposten langs de weg waarbij passagiers, die met de bus vanuit de luchthaven zijn vertrokken, worden gevisiteerd. Toch haalt nog genoeg drugs de eindbestemming waardoor de smokkel rendabel blijft.
Tijdens de strafzittingen verklaren de betrapte smokkelaars bijna altijd dat zij de drugs in Suriname hebben opgehaald, dan wel in bolletjesvorm hebben ingeslikt om nog dezelfde dag terug naar Frans-Guyana te gaan en op het vliegtuig naar Parijs te stappen.
Eerder deze week werd een man in de kraag gevat die op een opmerkelijke manier bijna 5 kilo cocaïne probeerde te smokkelen. De drugs waren verborgen in antruwa’s die hij keurig had opengesneden en uitgehold. Nadat de vruchten gevuld werden met cocaïne lijmde hij die weer dicht op een zodanige wijze dat het nauwelijks opviel. Ook hij was afkomstig uit Suriname.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen