Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Carwash bedrijf houders moeten met spoed aanmelden bij SWM, voorkom afsluitingExploitanten van een carwash, die zich nog niet hebben geregistreerd bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), dreigen te worden afgesloten van de watertoevoer. Ze hebben nog tot en met vrijdag de gelegenheid zich te melden, zegt staffunctionaris Roy Powel. Slechts vier komen voor in het betalingssysteem van het bedrijf, “terwijl er in bijna elke straat één is”, stelt Powel.

De SWM heeft deze bedrijven al in januari 2016 opgeroepen zich te registreren. Hij benadrukt dat de actie van de SWM ook gezien moet worden in het kader van de volksgezondheid. "Er worden buizen gebruikt waarop algen zich kunnen ontwikkelen en dat kan zorgen voor bacteriële besmetting van het water in het netwerk. Dan krijgen we het Bureau Openbare Gezondheidszorg op ons dak."

Ook is gebleken dat de exploitanten van autowasserijen zich schuldig maken aan illegale handelingen. Ze breiden zelf het watersysteem uit, terwijl dat gedaan moet worden door een erkende ginstallateur en laten ook na voor gebruik van een hydrofoor toestemming te vragen van de SWM, terwijl dat verplicht is. Hieraan zijn kosten verbonden.

Veel carwashes blijken niet in de juiste tariefgroep van de SWM te zijn. Ze zijn in de categorie normale huishoudens met een basistarief van SRD 17 per maand, terwijl voor hen SRD 108,50 geldt. "Er wordt bijvoorbeeld SRD 50 gevraagd om een auto te wassen en als de houder van de carwash nog behoort tot het normale huishouden valt dat nadelig uit voor de SWM", zegt Powel.

Carwash-exploitant Wendell Benesia heeft zich vorig jaar geregistreerd bij de SWM. "Ik maakte gebruik van de wateraansluiting van het huis, maar nu hebben we voor de autowasserij een andere aansluiting en ik betaal het bedrijfstarief." Voor het exploiteren van een autowasserij is geen vergunning nodig, maar volgens Benesia moet de onderneming wel geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen