Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

20-jarige vrouw mishandeld en verkracht


20-jarige vrouw mishandeld en verkracht vlak voor ogen van 1-jarige dochtertje“Ik kreeg een sms-bericht maandagmiddag van mijn vrouw met de tekst ‘baby help’”:” vertelt de heftig geëmotioneerde partner van de 20 jarige vrouw die vanmiddag vlak voor de ogen van haar 1 jarig dochtertje door meerdere rovers verkracht is.

Haar echtgenoot was op dat ogenblik aan het week dus niet thuis. Zijn vrouw en haar 1 jarig dochterje waren alleen.

Op het moment toen hij het noodbericht van zijn vrouw kreeg bevond de man zich te Kwatta. Hij belde zijn vrouw constant echter kreeg hij haar niet te pakken. Later vernam hij van zijn partner dat twee criminelen op klaarlichte dag het huis via de achterdeur die open stond binnengekomen zijn en zijn vrouw beroofd en verkracht hebben.

De rovers hebben het huis overhoop gehaald en ze hebben uit een tas van de vrouw met geld weggenomen. Het vermoeden bestaat dat de rovers ontevreden waren omdat de vrouw weinig geld en juwelen had. Ze hebben haar toen vastgebonden en om de beurt vlak voor de ogen van haar 1 jarig dochtertje verkracht.

Intiem misbruikt
Volgens de aangever wist hij in eerste instantie niet wat er precies aan de hand was. Nadat hij het sms-bericht kreeg belde hij en hoorde zijn vrouw zachte geluiden maken, daar haar mond was dicht geplakt. Hij belde de politie en die niet lang daarna arriveerde.

In de woonkamer trof de aangever zijn partner en huilende dochter aan . Zij was naakt en vastgebonden. Het eerste wat hij deed is zijn vrouw bevrijden. Op dat moment viel zij flauw . Zij werd toen vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp.

De man en zijn vrouw en dochtertje woonden pas 5 maanden in het huis. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed, maar is samen met haar dochtertje wel vreselijk getraumatiseerd

Dit is de tweede keer binnen een korte periode dat een vrouw in Wanica door rovers verkracht is . Het is niet bekend of het om dezelfde daders gaat. De ‘werkwijze’ is nagenoeg het zelfde. Ook bij het eerste geval was de vrouw alleen thuis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen